Time is going fast! - Reisverslag uit Dublin, Ierland van nicolepoging2 - WaarBenJij.nu Time is going fast! - Reisverslag uit Dublin, Ierland van nicolepoging2 - WaarBenJij.nu

Time is going fast!

Blijf op de hoogte en volg

17 November 2007 | Ierland, Dublin

Hoi Iedereen,

Hier maar weer een update van mijn weblog. Ik weet het, hoe langer in hier zit hoe langer jullie moeten wachten op een nieuwe update. Maar dat komt omdat de dingen hier redelijk normaal beginnen te worden. Ik vergeet ook veel wat ik heb gedaan, misschien moet ik het gewoon vaker opschrijven, dan worden mijn berichten waarschijnlijk ook korter en kost het minder tijd om alles te lezen.

Vorige week was een redelijk rustige week. Ben naar school geweest, film gekeken met mensen, naar het centrum geweest etc.

Donderdagavond begon het weer wat interessanter te worden. Die avond hwerd er "student idols" georganiseerd door school. Dat was in een club ergens achteraf. Sommigen wilde daar heen lopen maar niemand wist waar het was dus uiteindelijk maar met een taxi gegaan. De avond was heel gezellig en de optredens waren van sommigen erg lachwekkend. Het leek af en toe wel de audities van de idols op tv. De winnaars van de wedstrijd waren 2 meisjes van het koor die summerloving van Grease zongen. Opzich vond ik het zingen niet zo geweldig maar ze maakten er wel een leuke show van en er waren mensen die veel en veel slechter waren.
Erg grappig was ook dat ze daar grote kannen met drank verkochten. Je kon het dan delen met vrienden maar meeste mensen die kochten zo'n kan voor zichzelf.
Op het einde van de avond toen de club sluitte wisten ze niet hoe snel zeons van het terrein af moesten krijgen. Het kwam er uiteindelijk op neer dat we met een grote groep bijna de straat blokkeerden maar dat maakte de bewaking niet uit want hun terrein was vrij. Na een tijdje wachten hadden we een taxi naar huis. Bij ons in de taxi zat Michael, een deense jongen die op bezoek was bij Elise. Hij was helemaal bezopen en hij was van alles aan het lullen en Tania en ik konden er echt niks van maken, we wisten niet eens of hij nou in het Deens of in het Engels aan het praten was. Hebben hemmaar met de taxi naar zijn huis laten brengen want hij wist totaal geen weg en hij was bezopen dus dan is het ook zoiets om hem alleen te laten lopen. Hij heeft ondanks dat hij heel bezopen was toch netjes de taxi betaald en hij wilde niet dat wij hem terug betaalde want hij vond het SOOOOOOOOO SWEEEEEEEEEEET!! dat wij hem naar huis wilde brengen.

Vrijdagochtend moest ik er al weer vroeg uit want onze leraren Piet, Jan en Jeroen zouden op bezoek komen. Louise en ik zouden ze ontmoeten bij de receptie van onze school. Ze waren gelukkig redelijk op tijd en ik kon nog redelijk wakker blijven. Hebben eerst maar rustig thee en koffie gedronken in de kantine op school. Ze wilde eigenlijk bij ons thuis wat drinken maar Louise en ik hebben geen koffie in huis dus eerst maar naar de kantine. Daar hebben we gepraat over hoe we het hier vonden, het leven hier, de cultuur, de school, de Ieren, de andere Erasmus studenten etc. Daarna hebben we ze even snel ons huis gezien en heb ik ze onderweg wat dingen over "the troubles" uitgelegd, want op de weg van school naar ons huis kom je een aantal monumenten daarvan tegen.
Het huis zag er volgens Jeroen uit als het huis uit het boek "Angela's Ashes" Heeft hij wel gelijk in vindt ik. Daarna zijn we weer via de Tourist information office naar school gelopen. In the tourist information office hadden ze heel veel (voor)leesboekjes in het Iers. Hebben we even naar gekeken. Eenmaal weer op school aangekomen heb ik de leraren nog een rondleiding gegeven door de school. Hebben een poos staan praten met Briege in haar kantoor en ze liet ons veel foto's zien van voorgaande Erasmus studenten, waaronder Maarten en Thomas. Leuk om jullie eens te zien;)
Halverwege de rondleiding ging Louise haar email kijken. Ik heb de rondleiding maar in mijn eentje afgemaakt en heb daarna heerlijk gelunched met mn leraren. Ze hadden heerlijke tonijnsalade. Dit bracht me op het idee om die middag toen de leraren weg waren zelf een tonijnsalade te maken. Deze is heel erg goed gelukt en was erg snel op. De buren, Justyna en Emine vonden hem erg lekker. Ikzelf trouwens ook!

Zaterdag was een lekker rustig dagje, heb niet erg veel bijzonders gedaan. Ben in de ochtend naar school geweest om even te internetten. Het grappige was dat ik als eerste thuis wegging en dacht dat iedereen nog sliep. Kwam ik bij de poort van de school,komt Emine van de andere kant aanlopen (was net een paar minuten na mij weg gegaan) en toen we achter de computer gingen zitten, kwam Justyna binnen lopen. Hadden we net zo goed met zn allen kunnen lopen haha als we dat hadden geweten.
Die middag heb ik even boodschappen gedaan bij Iceland samen met Emine en Burcu. Heb daarna even bij de andere Turkse meiden thee gedronken en gekletst. Daarna ben ik naar huis gegaan om de boodschappen op te ruimen. Ook had ik Tania beloofd om even bij Kasia te gaan kijken die middag omdat ze nog steeds een beetje ziek is. Hebben verder de hele middag besteed aan het leren van Pools en Grieks en Nederlands aan de anderen te leren. Het grappige was dat vooral de poolse meiden nog wel moeite hebben met de -h, het woordje "het" kunnen ze niet goed uitspreken. Maar daarentegen hebben de Polen ook een aantal rare klanken in hun taal die heel erg op elkaar lijken maar net niet hetzelfde zijn, die ik totaal niet uit kan spreken. ook de -r die ze hebben kan ik totaal niet uitspreken, nou weten mensen die mij een beetje kennen dat ik zowieso al geen -r kan uitspreken dus jah is niet zo raar dat ik de rollende -r van de Polen ook niet kan zeggen.
Diezelfde avond hebben we zoals wel vaker een film gekeken. Het "bijzondere" aan deze avond was dat Tania haar vriend op bezoek was. Hij heet Nikos, dat is de mannelijke versie van Nicole. De grieken weten veel van namen en hun beschouwden het gewoon dat ik dezelfde naam heb als hij heeft. Ook had hij allemaal typisch Griekse etenswaren meegebracht, cake enzo. Allemaal erg lekker. Ook had ik mijn tonijnsalade meegenomen en die vonden ze allemaal erg lekker.

Zondag zijn Eleni en ik naar de dierentuin geweest. Hebben eerst zo ongeveer 20 minuten op een bus staan wachten die niet kwam, dus zijn we gaan lopen naar het centrum en vanaf daar de bus naar de dierentuin gepakt. We hebben Tania en Nikos afgezet bij Cave Hill en zelf zijn we doorgegaan naar de dierentuin. Het was student month in de dierentuin, dus als je student bent dan is de 2e student gratis dus dat kwam mooi uit aangezien Eleni en ik met zn tweeen zijn.
De dierentuin was erg leuk. Doordat het winter was, was het niet zo druk. Was wel lekker want we konden overal rustig kijken. Het was erg leuk toen we bij de penguins aankwamen. Er was een gedeelte waar je naar de penguins kon kijken onderwater. Daar stond ook een meisje die op het raam klopte en de penguins kwamen daarop af, toen hield ze haar vinger tegen het raam en het bleek dat die penguins haar vinger volgde, ze zwemden haar vinger gewoon achterna. Waarschijnlijk deden ze dit omdat ze een zwarte handschoen aan had.
Nadat we alle dieren hadden gezien en hebben kunnen genieten van het uitzicht over Belfast was het tijd om te gaan want de dierentuin ging sluiten.
We besloten om nog ergens in de buurt van de dierentuin iets te eten. Hadden in de verte een pizzahut gezien, maar toen we daar aankwamen hadden we niet zo'n zin in een pizza en besloten om even verder te lopen. Daar zagen we een kleine lunchroom, maar helaas was die gesloten. We wilden net verder lopen toen 2 kleine jongentjes ons aanspraken en vroegen of we wat wilde eten. Ze zeiden ons dat we achterom konden lopen, dat daar een poolcentrum was en dat we daar wat konden eten. Er stond inderdaad ook een bord dat daar een poolcentrum was dus wij die jongetjes maar volgen. Ze brachten ons heel lief naar de lunchroom waar een vrouw op ons wachtte. Ze zei dat ze gesloten waren, maar vroeg toch of we iets wilde eten en wat we dan wilde eten. Uiteindelijk mochten we gaan zitten, kregen we een kaart en konden we iets bestellen. Ondanks dat de lucnhroom dicht was. Daarna snel naar huis gegaan want het was erg koud!
Die avond hebben we met de Turkse meiden en Eleni en ik de film " the holiday" gekeken. Deze film viel erg goed in de smaak bij de Turkse meiden.

Maandag weer een normale dag school, heb weinig bijzonders gedaan. Naja een normale dag school was het eigenlijk niet.... De 2 lessen die ik die dag had zijn verplaatst naar de donderdag, dat wist ik alleen niet dus kwamen Kasia en ik voor niks op school. Alleen die avond had ik weer Irish filmstudies.

Dinsdagavond zijn we weer wezen schaatsen. Deze keer gingen ook de Turkse meiden mee. Ze hadden nog nooit geschaatst. De eerste die op het ijs stapte schaatste zo weg!! de tweede die op het ijs stapte die schaatste na 10 minuten in dr eentje, en Emine had er iets meer moeite mee, maar op het eind schaatste zij ook bijna alleen. Dus de conclusie hier is dat de Turken toch best goed kunnen schaatsen haha Deze info is niet erg representatief maargoed.

Woensdag had ik de hele dag geen les. Ik heb in de ochtend een beetje op internet gezeten. Toen smste Rikke dat ze niks te doen had en of ze langs kon komen. Ik was ondertussen bezig om te kijken naar de planning van onze roadtrip en om daar wat dingen aan te passen omdat we anders qua tijd niet goed uitkomen met de vorige planning. Toen smste Rikke of ze dr pyjama mee mocht nemen, want ze had zin om in haar pyjama te zitten dus die nam ze ook mee konden we gezellig een pyjama party houden met zn tweeen dus dat hebben we ook gedaan. Hebben eerst gezellig geklets. Toen kwamen we op het idee dat we wel samen konden eten, dus zijn we snel naar de supermarkt gegaan om wat boodschappen te doen. Hebben een kipsalade gemaakt erg lekker.
Daarna zijn we met zn tweeen verder gegaan met de planning van de roadtrip. Om 9 uur waren we daarmee klaar en hebben we warme chocolademelk gemaakt en hebben we maar weer The holiday gekeken. Rikke had daarna niet echt veel zin om in dr eentje in de kou naar huis te lopen. Aangezien ze dr pyjama bij zich had en ik een tweepersoonsbed heb, leek het ons wel een goed idee als ze gewoon zou blijven slapen. Dat hebben we ook gedaan.

Donderdag wist ik nog steeds niet waar en wanneer ik de lessen van de maandag zou hebben, heb het aan een aantal mensen gevraagd ook aan de ierse studenten maar niemand die het wist. Had nog een andere les die dag, maar die was ook spontaan verdwenen:S Kasia en ik kwamen bij het lokaal aan en er was niemand te bekennen.
Dus wij maar weer naar de computer. Toen we een half uur achter de computer zaten ging het brandalarm weer eens af. Ik heb in mijn hele leven nog nooit een brandoefening meegemaakt, maar in de 3 maanden dat ik hier ben heb ik er al 3 gehad haha. Heb dus alles wel weer ingehaald.
Hadden die dag ook nog Ierse les, die was deze keer verplaatst naar de kantine (dat kreeg ik van de studenten die dat organiseren netjes per e-mail te horen) Ze hadden voor ons Irish soup gemaakt. Dit was beetje hetzelfde als een zelfgemaakte groetensoep, maar wel erg lekker.

Donderdagavond was er een lezing van Moazamm Begg, een ex-gevangene van Guantanamo bay. Dat is een gevangenis op Cuba, waar de gevangenen gemarteld worden. Hij vertelde ook veel over de Talibann en al Quiada en wat voor een invloed dat heeft op de wereld en op de mensen en wat hij erover dacht.
Het was allemaal wel indrukwekkend en vooral emotioneel om te horen hoe de omstandigheden in die gevangenis wat.
Het was wel leuk en verrassend om weer eens een echt engels accent te horen. Het was in een keer een heel stuk makkelijker om alles te verstaan.
Na deze lezing heb ik met de 3 poolse meiden: justyna, Kasia en Anna film gekeken (had ik nog niet gedaan deze week)

Vrijdag had ik om 10 uur een workshop, kom ik op school bij het lokaal is de lerares ziek en gaat de workshop niet door. Dus ik heb deze week bijna geen les gehad. In plaats van les ben ik toen maar weer even terug gegaan naar bed en in de middag ben ik met Kasia naar het centrum geweest. Hebben weer oorlog gevoerd in de Primark. Het is daar echt altijd zo druk!! dat kan je je niet voorstellen, mensen staan in een rij om naar binnen te kunnen. En zulke leuke kleding hebben ze niet eens. Maargoed het is goedkoop en dat zal het hem wel zijn.

In de avond zijn we uitgeweest naar een discotheek "the stiff kitten". Kasia en Anna waren er al eerder geweest en hadden het erg naar hun zin gehad, dus vonden het een goed idee om daar nu weer heen te gaan. Ik ben er nog steeds niet over uit of ik het een leuke club vind of niet. De muziek is daar best apart en wisselt heel erg in stijl. Het ene half uur draaien ze het ene mooie nummer na de andere en het andere helf uur vind ik eigenlijk geen enkel nummer leuk.
De mensen die daar komen zijn beetje van die alternatieve typetjes, maar ook van die "sletjes" die hier rondlopen. Dit is de eerste club waar ik ben geweest waar meiden een spijkerbroek droegen en waar iedereen gewoon een jas aan had voordat ze hier heen komen. Als je hier uitgaat zie je namelijk alleen maar meiden in korte rokjes en topjes, ze hebben echt bijna niks meer aan. Voor een mannelijke mening vraag David maar, toen hij hier was, en we bij de pizzahut hebben gegeten, heeft hij heel geintereseerd naar buiten zitten kijken naar de kleding van alle meiden die langskwamen.
De mensen waren allemaal super vriendelijk in die club, heb nog gedanst met een man van eind 20 die me een heel verhaal vertelde dat hij in amerika was geweest en waar ik vandaan kwam. Ook kwam ik langs een bank waarop een gozer lag te slapen, dit zag er een beetje lullig uit dus ik heb hem maar wakker gemaakt en ook even met hem gepraat (dat was mijn goede daad voor die dag)Toen de club sloot kwam hij naar me toe om te zeggen dat hij ging en om me te bedanken voor het wakker maken, niemand van zijn vrienden had het gelukkig gezien.

Voor vandaag had ik weinig plannen. Ik had alleen wel een deal met Justyna om te zorgen dat we om kwart over 11 naar school zouden gaan. Ze moet namelijk een presentatie maken en ze wilde dat gisterenavond al doen en toen was ze niet gegaan. Toen zei ze dat ze vandaag wel zou gaan maar bang was dat ze in dr bed bleef liggen en zich zou verslapen. Dus heb ik met dr afgesproken om samen te gaan. Om 11 uur lag ze echter nog in bed, heb haar toen een smsje gestuurd met daarin alleen "15 minutes" erin. het verrassende was dat ze binnen een minuut beneden stond in dr pyjama om wat te eten en precies om kwart over 11 liepen we richting school.

Verder heb ik weinig meer te vertellen. Is maar goed ook want iedereen heeft wel weer genoeg leeswerk. Om nog even snel terug te komen op de titel van dit bericht, de tijd gaat hier ook snel. Het lijkt wel gisteren dat we bijvoorbeeld naar Fresher's ball zijn geweest of voor het eerst met zn allen film hebben gekeken in ons huis. Ondanks dat er soms dagen zijn dat ik me beetje verveel (die zijn er niet veel) zijn er heeel erg veel dagen dat ik wel veel leuke dingen doe, ook al is het maar even bij onze poolse en griekse buren op bezoek. Ben blij als ik thuis ben en iedereen daar weer kan zien. Ik heb ook zin om weer lekker naar mijn eigen school te gaan waar ik weet waar en wanneer ik mijn lessen heb. Ook kijk ik erna uit om weer op stage te gaan zodat ik weer een beetje creatief kan zijn en wat meer uitdaging heb dan dat ik nu heb.

Nu ga ik iedereen maar weer bedanken voor de berichtjes die jullie achterlaten:D en ga ik zo wat te eten voor mezelf maken.

Cheerio!!!
(dat is wat ze hier zeggen als je weggaat, erg irritant vind ik, maarjah wel leuk om te zeggen een keer. Dit is trouwens ook de naam van cornflakes, daarom vind ik het maf om cheerio te zeggen ipv bye!)

• 17 November 2007 - 18:07

Judith:

Haa Nicole!
    Leuk om weer een verhaal van je te lezen! Zo te lezen vermaak je je nog wel :D Hier in NL begint het echt koud te worden, brrr! En vandaag was natuurlijk intocht van Sinterklaas :P Ben niet wezen kijken hoor, is een gepasseerd stadium ;) Kun je nagaan hoe snel het jaar voorbij vliegt! Over 6 weken is het alweer oud&nieuw haha! Mies, have fun daaro. Kuss

• 17 November 2007 - 18:13

Rinie:

Hoi Nicole,morgen zal ik alles lezen. Wij hebben nu verjaardag van George.Ik geef Gaby de kaart wel mee, dan weet ik zeker dat hij de nu wel aan komt.Tot ziens maar weer.

• 17 November 2007 - 18:16

Rinie:

Sorry klein foutje!

• 17 November 2007 - 18:23

Mia :

Krijg bijna geen tijd om jou bericht te lezen.Ik zou dus zeggen bak je een ei.Maar weer mooi om te lezen .Ben ook blij dat het er zo weer opzit en je naar huis komt.Het is wel erg rustig zonder jou.Kus Mama xxxxxxxxx

• 17 November 2007 - 18:46

Brianda:

Hallo hallo! Leuk bericht! Ik zat net te denken; je zou alles wat je de afgelopen tijd hebt geschreven aan blogs en mailtjes eens aan elkaar moeten plakken, volgens mij kun je echt een boek uitgeven! Nicole's verhalenbundel! Wuaha ik zie het al helemaal voor me!
    Haha weetje.. ik moet ff iets bekennen.. ik zat elke keer naar die Ierse vlag te kijken.. en ik dacht; das toch de Italiaanse vlag (meteen de reden verklapt waarom het me opvalt ;) hahah kiddin').. Ik heb het net opgezocht... ik denk ik moet weten of het t zelfde is... Conlusie, bij de Ierse vlag is de laatste baan oranje.. bij de Italianen is die rood... wuahahahha ok dat was het!
    Enough! Ik wacht op je mail! :P

Have a nice evening!

Ciao!

• 17 November 2007 - 23:31

Nikki:

Jij hebt het daar zo te zien echt naar je zin! Wat onwijs leuk, zo je zo willen komen opzoeken hahaha..:D Nog veel plezier de laatste weekjes!! Spreek je snel..

Kusje

• 18 November 2007 - 11:32

Gaby:

Nog vijf dagen!!!!!

• 18 November 2007 - 14:34

Haij Nicole:

Op de verjaardag van Sjors hoorde ik dat je weer een stuk op de website had gezet dus vandaar dat ik ook maar een tegenberichtje stuur.Het gaat je goed verneem ik wel daar zijn we allen wel blij mee ,ook hier is alles prima, Sint is al in ons land met de boot aangekomen nu maar afwachten wat hij mee heeft gebracht.Misschien komt hij bij jullie ook wel ,of komt daar een andere weldoener maar dan wel op een andere tijd in het jaar,maar je tijd in Belfast schiet al op dus daar moet je maar niet veel op vertrouwen.Ik wens je nog een fijne tijd toe en dan maar tot ziens volgende maand in Nederland.groetjes oma

• 18 November 2007 - 15:51

Jos Afghanistan:

Hoi, ik lees je berichten nog steeds met aandacht. Ondanks dat alles went komen er zo als ik lees nog altijd nieuwe dingen bij. Nog even en je zit weer in NL. Daar ben ik jaloers op. Het gaat je goed. Doei.

• 18 November 2007 - 17:37

Christa:

Hoi Nicole
    Leuk al die verhalen, die jij verteld, maar wel telang om ineens te lezen ik ga hier echt twee keer voor zitten om het te lezen, maar dat mag de pret niet drukken.
    Groetjes van deze kant,
    Wim Christa en Michel Steenvoort

• 18 November 2007 - 19:40

Michelle:

Zo te lezen heb je weer ontzettend leuke dingen gedaan. Morgen weer naar school, eigenlijk niet zo'n zin in, maarja. Je moet naar school. Ik had liever uit willen slapen, haha;). Maar ik ga nu stoppen, want ik ga naar bed.
    x Michelle

• 18 November 2007 - 20:13

Maarten:

Hey Nicole, veel plezier op je roadtrip! Vergeet de cliffs of Moher niet he!
    Doe je ook nog ff de groetjes aan Briege?

Slán...

• 18 November 2007 - 22:12

David:

hey nicole,
    vind het jammer dat ik er niet bij kan zijn. al de leuke dingen die je doet. Als ik dit zo allemaal lees, doet het me wel denken aan het weekend dat ik er was! En echt, ik wacht met smart op je volgende update!!
    Kus mij

• 20 November 2007 - 12:32

Peggy:

Hai Nicole,
    Mooie foto's die je aan je mam hebt gegeven je staat er leuk op. Nog even en dan ben je weer thuis.

Gr.

• 22 November 2007 - 17:37

Miranda:

Heeeej Nicole,

even een berichtje vanuit Newport!
    Cheerio is juist een leuk woord!!! I love it.
    Nog een paar weekjes en dan moeten we terug, jammer he! Ik zou wel langer willen blijven, jij dan?

tot spreeks!

xxx mi
    www.miranda-in-wales.nl

• 22 November 2007 - 18:34

Saskia:

Haaaj meissie...
    Eindelijk een berichtje vanaf hier...Hoe gaat het daar? Ik ben lekker druk voor school! maar jah hoort erbij..! Heel veel plezier samen met Gaby!
    Voor je het weet ben je alweer trg in Nederland!!!

kuzzzz

• 23 November 2007 - 20:56

Petra :

hoi nicole lang geleden maar nog niet vergeten hoor al zou je dat wel gaan denken. leuk om te lezen dat alles normaal begint te lijken. dan heb je het wel naar de zin in ieder geval. bij de shell gaat alles zijn gangetje en er zijn geen schokkende dingen saai he.
    groetjes petra