Nederlandse vertaling van het vorige bericht - Reisverslag uit Dublin, Ierland van nicolepoging2 - WaarBenJij.nu Nederlandse vertaling van het vorige bericht - Reisverslag uit Dublin, Ierland van nicolepoging2 - WaarBenJij.nu

Nederlandse vertaling van het vorige bericht

Blijf op de hoogte en volg

15 Oktober 2007 | Ierland, Dublin

Dit verhaal hiervoor is omdat mijn leraren willen dat ik ook een stukje in het Engels schrijf op mijn weblog. Dat heb ik dus bij deze gedaan, maar omdat niet iedereen het even makkelijk vindt om het in het engels te lezen, schrijf ik het nog maar een keer in het Nederlands.

Ik zal beginnen met de donderdagavond. Op de donderdagavond hadden we een quiz. De quiz was speciaal voor de Erasmus studenten georganiseerd en alle vragen hadden ook betrekking op europa. Zo moesten we vragen beantwoorden over aardrijkskunde, vliegvelden, nummerplaten en algemene vragen over dingen in europa.
Ons team heete "the donkeys (lazy and slow)". In ons team zaten Rikke en Elise (de deense meisjes) Tanja en Eleni (de griekese meisjes) Justyna en Anna (de poolse meisjes) en niet te vergeten Louise en ik.
De quiz bestond uit 10 rondes van 10 vragen. In het begin konden we de vragen nog redelijk goed beantwoorden en konen we ons handhaven in de middenmoot, maar na een aantal rondes werden de vragen toch een stuk pittiger en uiteindelijk zijn we helemaal onderaan beland en hadden we de minste punten en hebben dus de quiz verloren. Het belangrijkste is echter dat we best veel lol hebben gehad met het beantwoorden van de vragen ook al wisten we de antwoorden op het eind meestal niet.

Toen we thuis kwamen na de quiz hebben Louise en ik nog even gezellig zitten kletsen voordat we gingen slapen:)

De vrijdag was zoals gewoonlijk weer onze vrije dag. Vandaag werd ook eindelijk onze lekkende kraan gemaakt. Sinds dat we hier zijn lekt die kraan. dat is best een irritant geluid en ik denk dat ik ook wel vaker dan gewoonlijk naar de wc ben geweest hierdoor.
Ook de verwarming in Justyna dr slaapkamer is eindelijk gemaakt. Ze had het zo koud dat ze al op de bank in de woonkamer wilde gaan slapen.
's middags zijn we naar de city Hall geweest om daar even een kijkje te gaan nemen. Was wel mooi om te zien. Ook heb ik toen eindelijk mijn kadootje voor mijn moeder gevonden!!

Tussendoor was ik druk bezig met iedereen te smsen voor de plannen van die avond. Het plan was om te gaan bowlen en om voor die tijd wat te gaan eten. Dus was ik iedereen aan het smssen om te vragen wie mee wilde en om een tijd en een plek af te spreken waar we bijeen zouden komen. Uiteindelijk hebben we verzameld bij Rikke en Elise thuis om 7 uur en zijn we met een taxi naar de oddesey gegaan. Daar aangekomen zijn we meteen naar de bowlingbaan gegaan. Daar aangekomen bleek dat alle bowlingbanen bezet waren voor die avond. Ze kon ons er met geen mogelijkheid meer tussenproppen. Dat was wel even jammer maar ik had het ook wel een beetje verwacht. Uiteindelijk zijn we naar de pizzahut gegaan en hebben we daar gegeten. Het leuke aan dat restaurant was dat je ongelimiteerd je drankje kan bijvullen en je kon ook ongelimiteerd ijs eten als toetje. Dus is misschien wel wat voor mijn broertje om heen te gaan. Na het eten besloten we om, heel verassend, naar de bioscoop te gaan om een film te kijken (wat doe je daar anders) We hebben de film the heartbreak kid gezien. Voordat de film begon hebben we ons uitgeleefd met ons fototoestel en een aantal grappige foto's gemaakt (oa met de familie Simpson)

De Zaterdag hebben we weer een poging gedaan om naar ed botanische tuinen te gaan en om daar te zijn voordat ze gesloten zijn. Ook wilde we wat informatie hebben over de trein en bus tijden, omdat we zondag nog weg wilden.
uiteindelijk hebben we het gered om om kwart voor 4 bij de botanishe tuinen aan te komen. Ik dacht dat we het nooit zouden redden om alles in een kwartier te bekijken, maar de tuin was neit zo groot en we hebben alles gezien in 15 minuten. Het was wel een erg mooie tuin ondanks dat hij erg klein was.

Zaterdagavond hebben we maar weer eens een film gekeken met zn allen. Ik had iedereen uitgenodigd om een film te gaan kijken bij mij thuis. Dit was erg gezellig. Vooral toen mijn huisgenoot Justyna thuis kwam van haar werk. Ze werkt bij de Kentucky fried chicken en ze bracht 4 dozen met kip mee. Ze waren echt heel erg lekker. Nadat de film afgelopen was hebben we nog snel wat afspraken gemaakt voor ons uitstapje voor de dag erna en toen zijn we allemaal gaan slapen want we moesten vroeg op op zondag.

Nou wat hebben we zondag gedaan. Zoals ik al zei zijn we vroeg opgestaan want we wilden om 10 uur op het treinstation zijn om met de trein weg te gaan.
We wilden met zn allen naar Carrick-a-rede rope bridge (een touwbrug)Volgens Anna moesten we naar Carrick Fergus. We hadden van te voren nagevraagd hoe we naar Carrick Fergus konden komen en hoe duur dat dan zou zijn. Dit bleek £3,30 te kosten. Eenmaal op het station kwam Louise met de opmerking dat Die burg niet in Carrick-Fergus is. Dus wij nog maar een keer nagevraagd aan de vrouw achter de balie en het bleek dat we naar Lane Harbour moesten om naar de burg te gaan. Een treinkaartje naar Lane harbour was £5 en daarna zouden we nog met de bus moeten. Alles bij elkaar zouden we dan £14 kwijt zijn. Dat vonden de meesten van ons te duur en 8 van de 12 mensen die meewaren zijn alsnog naar Carrick Fergus gegaan om naar het kasteel te gaan kijken.
Louise, ik, Rikke en Elise wilde wel graag naar de brug want die sluit in November en het is nu ook al gesloten als het slecht weer is. Zondag was het mooi weer dus was het de kans om naar de brug te gaan. Ook wij vonden £14 een beetje duur om alleen maar de brug te zien dus kwamen we op het idee om een auto te huren.

Wij zijn naar buiten gelopen op zoek naar een taxi en hebben de taxi chauffeur gevraagd of hij wist waar we een auto konden huren. Omdat het zondag is zijn de meeste plekken waar je een auto kunt huren gesloten. we vertelde hem dat we naar de touwbrug wilde en hij stelde voor dat hij ons naar een ierse VVV kon brengen zodat we daar meer informatie konden krijgen over een dagtoer naar de causeway en over het huren van een auto. Eenmaal daar aangekomen zagen we aan de overkant van de weg een groot bord waarop stond dat daar een dagtoer naar de giant's causeway georganiseerd werd. Dus zijn we eerst daarheen gegaan. Uiteindelijk bleek dat die tocht al weg was. Dus zijn we alsnog naar de VVV gegaan.
De man die daar aan het werk was stond buiten te bellen. Wij vroegen hem waar we een auto konden huren omdat we naar de causeway wilde. Hij vroeg ons of we ook met een bustoer mee wilde. dat was wat ons betreft ook goed. Hij vertelde ons toen dat hij de chauffeur van de bus aan de lijn had die die dagtoer van de overkant deed en hij had geregeld dat die chauffeur terug zou komen om ons op te halen. Vijf minuten later stond de bus voor onze neus. Dat is wat ik noem service, een bus die speciaal terug komt om nog 4 mensen extra mee te nemen.

Voordat we richting de causeway gingen moesten we nog een paar mensen ophalen bij een hotel aan de rand van het centrum. toen die mensen ingestapt waren, vroeg de chauffeur aan alle mannen of ze even de bus wilde aanduwen omdat de motor niet wilde starten. Iedereen moest hierom lachen en dacht dat het een grapje was. Maar het bleek dat de motor echt niet wilde starten. Dus alle mannen gingen naar buiten om de bus aan te duwen. Dit hebben ze in het totaal 3 keer moeten doen.

Na ongeveer een uur rijden langs de kust van de causeway kwamen we aan bij de rope bridge. De brug opzich is niet heel erg groot maar het uitzicht is echt heel erg mooi, echt de moeite waard om even een kijkje te gaan nemen. De brug verbindt het vasteland aan een klein eiland. De burg is gemaakt zodat de vissers beter op zalm konden vissen. Ook nu nog wordt de brug gebruikt om zalm te vissen alleen zit er niet meer zoveel zalm als vroeger. En buiten het vissen op de zalm wordt de burg ook gebruikt als toeristenatractie. Er is gelukkig nog nooit iemand van de brug afgevallen, maar het is wel een aantal keer voorgekomen dat mensen over de brug heen zijn gelopen, maar dat ze niet meer terug durfde te gaan, toen hebben ze die mensen met een boot van het eiland af gehaald. Elke winter wordt de brug helemaal afgebroken en aan het begin van de lente wordt de brug weer opgebouwd met behulp van abseilers etc.
Het grappige was dat er een aantal mensen miste toen we bij de bus kwamen. Na een paar keer heen en weer gereden te hebben met de bus bleek dat de mensen verdwaald waren. Dat is grappig omdat het heel veel moeite kost om te verdwalen op de rope bridge. Er zijn namelijk maar twee wegen die van en naar de brug leiden en daar zijn geen andere wegen of paden dus ik vond het heel erg knap.

Ook zijn we nog naar de giant's causeway geweest. Rikke en Elise waren er nog niet geweest. In plaats van meteen onderlangs te gaan zijn we nu eerst bovenlangs gelopen en daarna naar beneden. Zijn nu ook bij het orgel geweest en hebben de schoen van de reus gezien. Allemaal erg leuk want er zijn veel legendes hier in Ierland.

Na de giant's causeway waren we erg moe maar toch hadden we nog een korte foto stop bij Dunluce castle. Dat zijn de overblijfselen van een oud kasteel. Al sinds eeuwen woont er niemand meer. Toen de laatste bewoner er nog woonde is een deel van het kasteel, namelijk de keuken, van de clif gezakt en in het water gevallen. Volgens de legende heeft alleen een klein jongetje die in de keuken werkte het overleeft. De bewoonster van het huis is hier zo van geschrokken dat ze het kasteel uit is gerend en nooit meer terug is gekomen.

Na dit laatste deel waren we allevier zo moe dat we vrijwel de hele terugreis hebben geslapen. Maar we hebben echt een hele leuke dag gehad en dat is het belangrijkste van de dag. De foto's van deze dagen komen later nog op het internet als ik een goeie verbinding heb.

Iedereen bedankt voor alle berichtjes die jullie achterlaten. Ik vind het erg leuk om ze te lezen! Dus ga zo door!!!
hahaa

Liefs mij

• 15 Oktober 2007 - 19:58

Mia:

Dit is een beter verhaal kan ik wat makkelijker lezen.Wel een mooi verhaal Ik hoop ook veel te zien.dikke kus Mama

• 15 Oktober 2007 - 21:35

Trudy:

Dit is wel makkelijker te lezen,bij dat andere moet je zo inspannen. Leuk verslag. Groetjes Trudy.

• 16 Oktober 2007 - 11:12

Michelle:

Ik heb net geprobeerd om het engelse vrhaal te lezen, maar ik snapte er niet zo veel van. dus heb maar het nederlandse genomen. hahaa;)

• 16 Oktober 2007 - 12:40

Christiaan & Shirley:

Hoi hoi!

Heel erg interessant en leuk om je verhalen te lezen! Volgens ons heb je het wel naar je zin daar als we het zo lezen of niet?

Het verhaal van die reuzen is wel lachwekkend hoor hahaha. (Hoe komen ze erop!)

Leuk dat je ouders ook die kant op komen. Kunnen ze eens zien wat je daar allemaal 'uitvreet'.

Nou, we willen je nog heel veel (leer)plezier toewensen! Go for it!

Groetjes Christiaan en Shirley

• 16 Oktober 2007 - 13:07

Oma Koenders:

oma heeft alles gelezen en snap niet dat alles zo kan.je heb al meer gezien dan oma.Ga zo door en tot ziens.Oma Koenders

• 16 Oktober 2007 - 13:49

Mia Klijsen:

ik heb me maar bij de nederlandse versie gehouden want mijn engels is niet zo goed. weer een leuk en super lang verhaal en prachtige foto,s.Fijn dat je het zo goed naar je zin hebt daar.groetjes Mia

• 17 Oktober 2007 - 19:08

Saskia:

haaaj meissie! Leuke foto's!! Het Nederlandse verhaal is idd makkelijker om te te lezen dan het engelse! haha! haha...Jij vermaakt je prima!! kuzzz

• 18 Oktober 2007 - 13:57

Ingrid:

Hee hee meissie
    Hoe is ie daar? heb je het een beetje naar je zin daar? ik hoop het wel

Groetjes Ingrid

• 18 Oktober 2007 - 14:15

Petra:

hoi nicole leuk verhaal weer hoe meer ik er van lees is het best wel een mooi vakantie land.en jullie ondernemen ook heel veel dat is leuk om te lezen.
    groetjes petra.