Another update!
27 September 2007 | Ierland, Dublin
Hoi allemaal,
Hier dan maar weer een update zodat jullie allemaal weer weten wat ik heb meegemaakt in de tussentijd.
Ik had al verteld welke lessen ik ga nemen, maar ik heb besloten dat ik nog een les erbij ga nemen. Het is namelijk zo dat ik maar 1,5 dag les heb. Dat vind ik echt erg weinig. Dat zou dan betekenen dat ik 5 dagen vrij heb. Is wel leuk maar wat doe je AL die dagen?
Dat ik zo weinig les heb komt doordat ik een aantal vakken heb gekozen die nu nog niet zijn begonnen of die maar 1x zijn in de hele tijd dat ik hier ben, of het zijn zelfstudie dingen. Waar je eigenlijk niet zo lang mee bezig bent. Ik heb nu een vak erbij genomen dat identity and comtemporary society heet. Ik weet niet precies waar die les over gaat maar dat zullen we dan wel zien.
Gelukkig heeft de school ook veel uitstapjes en evenementen gepland dus dat is wel leuk dan heb ik buiten de lessen meer leuke dingen te doen.
Maandagavond hadden we even een bijeenkomst met Paul Anthony. Hij is de international officer en dus verantwoordlijk voor ons. Hij wilde met alle Erasmus studenten kennis maken. Hij heeft ons in het kort het verhaal verteld over de verdeling van ierland en Noord-ierland en hoe dat is gekomen. het is namelijk wel redelijk belangrijk om te weten. Ten eerste is het gewoon altijd belangrijk om dingen te weten over de plek waar je terecht komt en ten tweede moet je hier wat meer weten over de achtergrond omdat je anders misschien mensen beledigd. Bijvoorbeeld: je moet de mensen hier geen britten noemen. Het grootste deel van de bevolking is katholiek en wil dus graag deel zijn van de ierse republiek en niet van britannie. Dus je moet ze echt Ieren noemen. en zo zijn er nog een aantal dingen. Het komt er op neer dat het geloof, protestant of katholiek, hier echt een grote rol speelt bij iedereen.
Dinsdag was een dag dat ik ook weer les had. Ik had eerst ierse geschiedenis. Was wel redelijk interessant, maar denk niet helemaal mijn ding. Maargoed het is altijd leuk om meer te weten over het land waar je bent dus ik blijf het maar gewoon volgen.
Na de lessen heb ik een tijd mailtjes gestuurd naar iedereen. En eigenlijk niet veel gedaan. K vond mezelf toch wel een beetje lui, daarom heb ik aan het eind van de middag nog een korte wandeling gemaakt met Anna (Poolse meisje) We zijn ff op zoek gegaan naar een ander winkelcentrum. Die hebben we uiteindelijk ook gevonden.
Dinsdagavond was een erg gezellige avond, want we hadden een aantal meiden uitgenodigd om film bij ons te komen kijken. We hebben knocked up gezien. Iedereen vond het een erg leuk film. Louise had een aantal zakjes (kleine zakjes) chips gehaald en we hadden een hele schaal koekjes die uiteindelijk helemaal leeg was aan het einde van de avond. Lousie het ik hebben gelachen om het feit dat er uiteindelijk 4 verschillende nationaliteiten in ons huis zaten. Natuurlijk Louise en ik uit Nederland, 3 turkse meiden, 2 deense meiden en 3 poolse meiden. Ik heb hier een foto van gemaakt maar die kan ik helaas nu nog niet op de site zetten. misschien dat ik dat vanavond wel doe als ik thuis internet heb.
We hebben steeds vaker internet thuis. Ook al is het een onbeveiligd netwerk. Nog steeds internetverslaafd als ik ben vind ik het erg handig dat we internet hebben. Zo msn ik veel met mijn moeder (dan kan ze ook sneller leren typen he mam?;))Ook de contacten met andere mensen verloopt zo veel makkelijker. Sommige hebben zelfs het gevoel dat ik nog steeds 3 huizen verder op woon. Of nie Brianda;) Maar dit is maar goed ook want zo kan ik goed op de hoogte blijven van alles wat er in Zevenaar en omgeving gebeurd. Beter dan toen ik in Amerika was.
Gisteren zijn we naar the fresher's fair geweest. Ik heb me opgegeven voor de English society, music society en voor netball. Netball is een soort combinatie van korfbal en basketbal, dus ik denk dat ik dat welleuk ga vinden. Een beetje beweging is ook nooit verkeerd. Daarom loop ik hier ook best wel veel. Het scheelt ook geld om elke keer een taxi te nemen. Daarna zijn we op zoek gegeaan naar een hotel waar mijn ouders misschien heen wilde en we zijn wezen shoppen. Er is een winkel die primark heet en daar kan je best goedkoop kleding kopen. Dus daar heb ik een broek en een trui gekocht voor maar 15 euro. Sorry David ik moest nu echt de prijs even noemen.
Gisterenavond was the fresher's ball. Dit was een feest voor de studenten van St. Mary's. We konden hiervoor gratis kartjes krijgen, dus dan is het altijd de moeite waard om even te gaan kijken (typisch nederlands jah)
We gingen met een groep van 13 mensen. Weer allemaal verschillende nationaliteiten. Het feest was in een discotheek dat de oddysee heet. In in de oddysee zijn verschillende discotheekjes. Ons feest was in the box. Het leuke was dat er een hele rij met mensen voor de deur stonden, maar omdat wij kaartjes hadden, hadden wij voorrang.
Het feest was erg leuk. Heel veel mensen kwamen naar ons toe om zichzelf voor te stellen omdat ze ons herkende van de lessen of met ons hadden gepraat op de fresher's fair. Vaak herkende ik de mensen zelf niet eens dan dacht ik van jah ik heb jou eigenlijk niet gezien:$
We hebben daar twee ierse jongens ontmoet die NIET dronken waren (komt ook weinig voor als je uitgaat dat je ieren tegenkomt die niet dronken waren) Na het feest die al om 1 uur afgelopen was, zijn we met een hele groep nog naar die jongens geweest. Ze woonden dicht bij ons. Dit alles was heel gezellig. Heb met die jongen ook nog gepraat over de mensen hier in Ierland. Hij vertelde bijvoordeeld dat hij in de plaats Derry geboren is. Het leuke alleen is dat de katholieke mensen in Derry wonen en de protestanten wonen in Londonderry. Deze twee plaatsen is eigenlijk een en dezelfde plaats maar het wordt alleen anders genoemd.
Ook ben ik vanochtend naar de music society geweest. Dat is een koor en mensen die een instrument bespelen die kunnen dan ook bij dat koor. Het koor is wel een kerkkoor en zingt tijdens de kerk mis. Ik weet niet of ik dit blijf doen of dat ik alleen naar de repetities ga.
Verder heb ik vandaag niet zo heel veel gedaan. Ik heb een paar boodschappen gedaan. Ik ga tegenwoordig mijn boodschappen lopend doen. Is goed voor mijn conditie haha. Ik ben inderdaad sportief bezig.
Nou zijn er verderop in de straat 2 griekse meisjes aangekomen. Ze komen bij de 2 poolse meisjes te wonen. Een van de meisjes heet mpompou. GEEN IDEE!! hoe je dat uitspreekt. Maar we noemen haar gewoon Tanja.
Nou moet ik gaan want we gaan even een film kijken waarschijnlijk. Ik ga binnenkort wel weer een nieuw bericht typen en ondertussen ga ik jullie reacties lezen. Misschien dat er morgen ook nog wel foto's opkomen als ik tijd en internet heb.
Bedankt alweer voor de leuke berichten!
Liefs van Juni
Nicole Koenders
c/o faculty of liberal arts
St. mary's University college
191 Falls Road
Belfast
BT 12 6FE
Bedankt alweer voor de leuke berichten!
Liefs van Juni
Belfast
BT 12 6FE
27 September 2007 - 12:36
Rinie:
Ik ben de eerste die het gelezen heeft.
je vermaakt je gelooflijk wel prima,maar dat is ook de bedoeling,geniet er maar van Nicole, en tot ziens.mooi om te lezen. -
27 September 2007 - 12:40
Mia :
Ja nicole Lopen is goed voor jou.Moet wel, want de auto van je moeder staat niet voor de deur.Wel zo goedkoop zo zonder benzinekosten.groetjes en kus mama -
27 September 2007 - 13:24
Mia Klijsen :
mooie foto,s en verhalen als aanvulling op die van louise ze heeft een beetje heimwee wil je ze wat oppeppen? groetjes Mia -
27 September 2007 - 16:12
Marlou:
Heeeey Nicie
Nou ik geloof dat t daar allemaal nog wl loopt. In ieder geval goed sportief bezig. En een beetje invulling geven aan de vrije tijd is idd niet mis. Echte stuud;) Ik ben vandaag naar een stage school geweest voor een drama project. Erg leuk om met leerlingen een film te gaan maken. Verder ga je het weekend niks missen. Haha ten minste als je met mij mee was gegaan. Mijn weekend is vooral rustig aan doen. Morgen moet ik alleen even een top prestatie leveren. Koken voor 30 mensen. Gelukkig is mijn mams zo lief geweest een handje te helpen. Hoe gaat het daar met eten. Krijg je een beetje normale gerechtjes? En is het een grote school?
Fijn weekend!
Liefs xx -
28 September 2007 - 13:27
Michelle:
Heeee meid. :) Ik vind het leuk voor je dat je er nog een ander vak hebt bijgekozen. En dat het daar nog steeds érg gezellig is. Ik vind het ook wel grappig dat jullie steeds vaker het internet op kunnen! Jeuuh. :p Maar dan zorg ik er ook wel voor dat ik dan af en toe ook op MSN bent als jij online bent. Hahaah. :p Ik vind dit berichtje wel lang genoeg, en ga zeker weten reageren op je volgende. ;) Doegg doeg.
Dikke kus Michelle ! -
28 September 2007 - 18:49
Thomas:
Hey Nicole succes daar in Belfast, geniet er van, ik vond het ook heel gaaf
Groeten Thomas uit LAK3 -
28 September 2007 - 21:09
Oma Arntzen:
nicole ik ben blij dat jij het zo naar je zin heb met allemaal leuke meiden,en aan sporten doe je nu ook geregeld vooral nu je vele malen einden gaat lopen en nog andere sporten gaat beoefenen ,goed voor de lijn .je zult nu wel meerdere talen automatisch er bij leren met al die nationalieteiten waar je dagelijks mee omgaat,ik wens je nog een leuke tijd in Belfast en ik wacht maar weer op een volgende site van jou.groetjes oma. -
29 September 2007 - 12:49
Renate:
Heey
Leuke foto's -
29 September 2007 - 13:10
Petra:
hoi nicole als je terug bent heb je ongeveer alle films wel gezien geloof ik
wel leuk om te lezen dat je steeds andere dingen gaat doen zoals het koor.
is het bij jullie ook zo lekker weer.
hier drijf je bijna weg van de regen.
groetje en veel plezier petra. -
29 September 2007 - 14:35
Mia:
Mooie foto`s Leuk dat er weer nieuwe opstaan.Kunnen we alles nog beter volgen.Kus mama
29 September 2007 - 16:08
Robert:
hehe eindelijk gelukt kon de site niet vinden goed door gegeven nicole!!!!!Maar het gaat goed lees ik hard werken en weinig vrije tijd moeten we nog wat electra muntjes opsturen.Ha ha ha ha ik ken ze nog van vroeger oud he.Have Fun gr April -
01 Oktober 2007 - 09:32
Saskia:
Haaaaaaj meissie!
ik dacht laat ik eens weer ff een berichtje hier neerzetten! Leuke foto's!! Heb je je nog een beetje vermaakt van het weekend? kuzzz -
01 Oktober 2007 - 16:50
Fransien En Jurgen:
Hey nicolle,
Hoe is het ermee?? Kun je nog wel een beetje nederlands praten? hahaha. Nou vast wel! Volgens mij vermaak je je daar prima. Allemaal leuke verhalen hoor. En ook leuke gezellige fotos. Sorry dat ik nog niks van me heb laten horen maar dat ken je wel van me he als je een berichtje krijgt is het een lange hahaha. Nou hierzo gaat ook alles goed. Ik heb de kleine hummel van de week voor het eerste gevoeld net een visje in mijn buik hihihi. Voeld heel grappig aan. Jurgen is natuurlijk ook dol enthousiast maar ja die moet nog een paar weekjes geduld hebben voordat hij het kan voelen. Maar met onze kleine gaat dus alles zeer goed. Met mij gaat het ook goed ik mag zeker niet klagen afgelopen dagen. Ik heb al bijna een week totaal geen pijn meer gehad.
Met Jurgen gaat het op het moment wat minder goed het is hem gisteren in de rug geschoten en heeft dus een beetje veel auwa. Zelfs zo dat ie een paracetamol wilde en naar de dokter dus dat zegt toch wel wat! Maar er was niks aan te zien waarschijnlijk gewoon een spier dus goed warm houden en bewegen.
Hoe is het weer daar dan? nou hier is het regen regen en nog eens regen niks aan erg somber.
Met het zingen gaat het ook allemaal goed we hebben een nieuw liedje its a brand new day. Die ken je wel he? Hij is erg leuk!! Ik zal hem opnemen ja ja op mijn mp3 speler hahaha. Ik heb er vorrige week een gekocht. En dan zal ik kijken of jurgen hem naar jou op kan sturen dan kun je hem luisteren. Ik hoop alleen dat het geluid een beetje goed is dat moet ik nog uitproberen. Als ik alleen zing klinkt het goed alleen als ik wat harderzing stoort ie een beetje. Maar ja gewoon effe uit proberen. Hoe gaat het op school zijn de lessen moeilijk of valt het je mee? En gaat het engels praten al nog beter als dat je het al kon?
Morgen moet ik weer werken maar lekker een half dagje dus ben ik om 1400 alweer thuis. Hey maar hou je het nog steeds wel vol? jawel he!!! Je kunt ons allemaal missen als kiespijn toch!!! Gaat helemaal goed komen.
Nou even denken wat ik allemaal gedaan heb nog laatste weken uhmmm, Ik ben afgelopen zondag naar de popmucical geweest van doe maar. Ken je die daar speelt kim lian in. En alle liedjes van doe maar komen er dan in voor en een heel leuk verhaal. erg leuk was het. En vrijdag had ik van het werk een personeelsfeest. Gingen we eerst naar de dierentuin in arnhem om daar een speurtocht te doen. Daarna gingen we bij jules op de korenmarkt lasergamen en lekker wokken. Dit was errug lekker.... Het lasergamen heb ik niet mee gedaan. Dit vond ik een beetje griezelig met dat rennen in het donker.
Nou en verder heb ik eigenlijk niet veel gedaan als gewerkt en lekker niksen hahaha ja gewoon de normale dingen. Wassen koken poetsen hahaha. Ach ja hoort er allemaal bij he. En heb je daar al een leuke jongen ontmoet?? Zijn de mannen een beetje leuk daar?
Nou Ik ik ben een beetje uitverteld.
Ik lees jou wel weer he!
Heel veel liefs en een dikke knuffel
( je nicht hihi) Fransien en jurgen -
02 Oktober 2007 - 14:01
Annika:
Superr leuk al die foto's. Volgens mij ben je al wel ingeburgerd daar in Ierland:P Lijkt me superr gezellig daar. Wanner begint de universiteit eigenlijk? Ik ben nog niet begonne met t boekje haha;P maar ga k binnnenkort wel doen.
zeg k altijd) Tot snel
Kus xx -
03 Oktober 2007 - 10:36
Mia :
wacht vol spanning op het volgende bericht en op de foto's kus Mama -
03 Oktober 2007 - 11:17
Tristan:
Klinkt alsof je een geslaagde tijd hebt daarzo ;)